02 – 25 juli – Onze nieuwe overkapping

We hadden al een hele tijd een party-tent achter het huis staan, niet alleen om wat bescherming te geven tegen de zon maar vooral ook om mijn scootmobiel er onder te zetten zodat hij droogstond en ik er zo ook op kon gaan zitten en wegrijden. Maar bij de laatste storm in januari van dit jaar is onze tent overleden, Rene en Wilco hadden hem nog weer provisorisch gemaakt, maar dit was geen oplossing voor de lange duur.

Nu hadden we natuurlijk weer een nieuwe tent kunnen kopen, zijn niet echt goedkoop, maar ja dan zit je toch, wat als er weer eens een flinke storm komt, of bijvoorbeeld weer veel sneeuw. Want ja ook in de winter willen we de scoot droog kunnen zetten. En een nadeel van een tent was ook nog dat je toch eerst, wanneer het regent, door de regen moet voor je onder de tent stond.

Daarom hadden wij het besluit genomen, om achter het huis een overkapping te maken, zodat de scootmobiel droog stond en wij ook een beetje beschut tegen de zon zouden zitten. Of bijvoorbeeld s’avonds lekker buiten zitten zonder bang voor regen of wat ook te zijn. Onze eerste gedachte was om maar een kleine overkapping te nemen tot aan de deur van de aanbouw. Maar toen we op onderzoek zijn gegaan kwamen we een firma tegen die ook grote overkappingen kon leveren en meteen monteren. Nou toen zeiden we, we nemen gewoon een overkapping over de hele breedte, 6,9 meter bij 4 meter. Dus lekker de ruimte eronder. En wat ons, nu hij staat heel erg meevalt, het word helemaal niet donker in huis, en toch heb je schaduw, dit omdat we opaal glas [ook wel melkglas] genaamd hebben genomen.

Ongeveer 3 weken terug hebben we hem dan ook besteld en vandaag, 25 juli, nog net voor onze vakantie is hij dan ook geplaatst. Vanmorgen om 9 uur waren ze er en om half 2 stond hij en was af. Het was even ploeteren zo in de warme zon [graad of 29] maar hij is mooi geworden, compliment voor DWO overkappingen uit De Heen. Natuurlijk heb ik weer even voor papparazzi gespeeld, jullie zijn niet anders gewend.

Reacties zijn gesloten.