Texel

Kaart Texel

Zoals ik al vertelde hebben we nog een favoriet plekje in dit mooie Nederland en dat is het grootste van de Nederlandste Waddeneilanden, en het behoord tot de provincie Noord-Holland.

De naam van het eiland is al terug te vinden in de historische gouw Texla, de  lengte is ongeveer 2 km en de  breedte is ongeveer 9 km. Texel heeft zelf iets meer dan 13.715 inwoners. Daarbij komen dan natuurlijk alle toeristen die dit prachtige stukje Nederland bezoeken. 

Als je eens rustig wat informatie wilt lezen over het prachtige Texel, ga dan maar eens zoeken op het internet.

Wanneer wij op Texel zijn, kunnen we echt genieten van de rust en ruimte die daar nog te vinden is. Natuurlijk is er verschil in drukte ivm alle toeristen die Texel bezoeken. Maar wij zitten net op een heerlijk rustig stuk, helemaal boven in bij De Cocksdorp. Daar huren wij een huis, misschien net een km van het strand. Wanneer wij namelijk op de boot stappen in den Helder, de veerboot van Teso, hebben wij al een vakantiegevoel. Het is net of je op een heel ander plekje zit, je ruikt de zilte geur van de zee, en tijdens die overtocht begint bij ons het grote genieten al.

Ze vragen ons wel eens, word je het nu niet zat steeds naar het zelfde stukje Nederland te gaan. Nou kan je zeggen nee nog lang niet, steeds ontdek je weer wat nieuws op het eiland, en voor ons is het voornaamste, dat hier niets moet. Je vind de rust en je geniet. Er is dan ook genoeg te doen, er zijn verschillende musea, natuurlijk is er Ecomare waar de zeehonden worden opgevangen die ziek zijn, er zijn leuke plaatsjes waar je gezellig kunt winkelen of een terrasje pakken, een heerlijk strand waar de honden nog rustig kunnen loslopen. Strandtentjes waar je heerlijk kunt zitten. Een bierbrouwerij die je kunt bezichtigen en bier proeven, en de vuurtoren van Texel die je tegenwoordig mag beklimmen en van waaruit je een prachtig gezicht hebt over Texel. Wanneer we op Texel zijn vergeten we gewoon de tijd.

Wat we natuurlijk helemaal niet mogen vergeten is dat Texel ook bekend is om zijn schapen, en de schapenkaas die er word gemaakt. Er word door meerdere bedrijfjes Texelse kaas gemaakt en je kunt ze dan ook bezoeken en zien en horen hoe kaas gemaakt word op traditionele manier van Texelse schapenmelk.

Jullie lezen het al, er is genoeg te doen op Texel om te genieten.

Reacties zijn gesloten.